Een telefoontje is genoeg
y 0575-498589

Blog

Twittervraag over phishing mails

11 januari 2016

kathzilstudio-twittervraagVia Twitter kregen wij de vraag van iemand of het niet mogelijk zou zijn om de stroom van phishing mails, bijvoorbeeld met een DDos-aanval te stoppen of het e-mailadres door de provider te laten blokkeren.

Wat zijn phishing mails?
Phishing mails zijn e-mails waarbij internetcriminelen gegevens van u  proberen te bemachtigen. Deze vorm van internetoplichting kent verschillende verschijningsvormen. Een van de meest populaire is op dit moment het “e-mailtje van uw bank”. Hierin staat dat uw bankpas om een of andere reden binnenkort geblokkeerd wordt.
Vaak bevat deze e-mail een link naar een website waar men om gegevens van u vraagt. Vaak uw naam en pasnummer, maar ook uw pincode. Om veiligheidsredenen vraagt men u dan uw bankpasje “ter vernietiging” op te sturen naar een opgegeven adres en belooft men u een nieuw pasje toe te zenden. Na een paar dagen is uw rekening, met behulp van de door u opgestuurde pinpas en gegeven pincode leeg gehaald.
U mag er eigenlijk altijd vanuit gaan dat een e-mail van een bank met een linkje naar “hun” website om gegevens in te voeren een phishing mail is.
Voor het vernietigen van een te vervangen pasje hoeft u deze echt niet op te sturen.  Een goede schaar om het oude pasje in kleine stukjes te knippen werkt ook heel prima. Natuurlijk wel pas nadat u uw nieuwe pasje heeft ontvangen.

Kan een provider een e-mailadres blokkeren?
Ja, dat kunnen ze, alleen het heeft niet veel zin. De internetcriminelen gebruiken voor een “phishing-campagne” meestal maar één keer een e-mailadres. Een nieuw e-mailadres is eenvoudig weer aangemaakt en op deze manier wordt de blokkade omzeilt.
Wel zijn er voor veel e-mailprogramma’s plugins, of zelfstandige apps, beschikbaar die dit soort e-mails herkennen en weggooien voor u ze in uw mailbox ziet verschijnen. Maakt u gebruik van een webmail-dienst zoals gmail.com of outlook.com, dan regelen zij dit al voor u en worden dit soort berichten in een apart mapje geplaatst.

Kan het worden gestopt door de verzender aan te vallen met een DDos-aanval?
DoS is de afkorting voor Denial of Service. Dit is een aanval waarmee in hele korte tijd heel veel verbindingen met een server worden gemaakt en weer heel snel verbroken. Deze kan  de grote stroom  verbindingsaanvragen niet meer goed kan afhandelen en wordt daardoor onbereikbaar.
Een DDoS-aanval is een Distributed Denial of Service aanval. Distributed betekend in dit geval dat er gebruik wordt gemaakt van een bot-netwerk. Dit zijn vaak duizenden, tienduizenden of zelfs honderdduizenden met malware besmette computers die na een opdracht van een centrale computer allemaal tegelijk een aanval uitvoeren. Het resultaat is dat een webserver of een mailserver volledig wordt lamgelegd. Soms voor een paar minuten, soms een paar uur, maar soms ook voor enkele dagen. Het is strafbaar en u bereikt in dit geval niet de mensen die u wilt bereiken.
De meeste verzenders van grote hoeveelheid phishing mails maken korte tijd gebruik van goedkope (soms zelfs gratis) hosting providers of van computers die besmet zijn met malware.
Zou u deze aanvallen, dan valt u niet alleen mensen of bedrijven aan die zelf niets met de phishing mails te maken hebben, maar die vaak zelf niet eens weten dat hun computer hiervoor wordt misbruikt. De verzenders van de phishing mails raakt u er niet mee.

 • 05 Apr
  ssdzutphen.nl

  We komen regelmatig computers tegen die niet heel nieuw meer zijn, maar toch eigenlijk nog prima een tijdje mee kunnen. Het probleem dat we dan vooral tegenkomen is dat de computer of laptop niet zo snel opstart, dat het wat langer duurt dat apps worden gestart. Computer of laptop Een belangrijk onderdeel in je computer of laptop is je harde schijf (harddisk). Hierop worden al je documenten bewaard, al je apps die je gebruikt staan hierop en ook het besturingssysteem (meestal Windows) dat er voor zorgt dat je computer werkt wordt vanaf je harde schijf opgestart. Deze harde schijf is echter een mechanisch apparaat. Het is een metalen schijf die hard ronddraait en waar, net als vroeger op een cassettebandje, met een magneet gegevens op worden opgeslagen of afgelezen. SSD **AANBIEDING** Deze harde schijf kan vrij eenvoudig worden vervangen door een SSD (Solid State Disk). Je mechanische apparaat wordt vervangen door een apparaat met geheugenchips. Hierdoor kan je computer of laptop tot 50 keer sneller gegevens lezen en schrijven. Dit merk je meteen in het gebruik. De computer die er eerder 3 minuten over deed om Windows op te starten doet dit nu in een paar seconden en apps starten sneller op. Maar ook de werking van Windows zelf kan sneller worden. Op je harde schijf wordt door Windows (maar ook door andere besturingssystemen) een deel van het werkgeheugen van je computer tijdelijk bewaard. Als je veel apps open hebt staan of een app gebuikt die veel geheugen nodig heeft, dan worden de gegevens die je niet helemaal direct nodig hebt opgeslagen in het zogenaamde virtuele geheugen. Dit is een bestand op je harde schijf. Door deze te vervangen voor een SSD wordt dit virtuele geheugen ook veel sneller en zullen apps vlotter werken en kun je sneller tussen apps wisselen. Alles loopt allemaal net een stukje vlotter. Contact Wil je meer weten of wil je gebruik maken van onze SSD inbouw service, neem dan contact op. Je kunt ons iedere werkdag bereiken van 8:30 - 18:00 uur op 0575-498589 of 06-80058114 Computer APK Diensten Pc reparatie en onderhoud PC Zutphen

 • 06 Jan
  school

  Eerder deze week en vandaag hadden we een studente op bezoek. Ze volgt een creatieve opleiding en had voor school de opdracht om een webpagina te maken. Ze was al een heel eind op weg, maar kwam er met een paar dingen niet helemaal zelf uit. Puur HTML Ze mocht geen gebruik maken van een content management systeem, een programma waarmee je vooral op een grafische manier een website bouwt. Op haar opleiding zijn ze van mening – en daar valt best wat voor te zeggen - dat je niet alleen in staat moet zijn om met een mooi programma een pagina in elkaar te zetten, maar dat je ook moet begrijpen hoe het echt werkt. Ze moest dus “back to basics” met behulp van een heel eenvoudig tekstbewerkingsprogramma in HTML, Javascript en CSS (programmeertalen voor het web) een pagina bouwen met een paar toeters en bellen er op. We hebben deze studente op weg geholpen, uitleg gegeven en wat voorbeelden laten zien. Nu kan ze de opdracht zelf verder afmaken. En nu maar hopen op een goed cijfer.   Meer diensten

 • 06 Jan

  Back-up aanbieding Heeft u een leuke vakantie gehad en heeft u alle kostbare momenten kunnen vastleggen? Bent u net grootouder geworden en is de foto van uw nieuwe kleinkind ook zo goed gelukt? Doet u aan genealogie en heeft u kort geleden net een mooie scan kunnen maken van een geboorte of een andere bijzondere gebeurtenis in uw familie geschiedenis? Dan is het weer tijd om back-ups te maken van uw kostbare foto's en documenten. Helaas komt het maar al te vaak voor dat mensen door een crash van hun computer foto's, bestanden of documenten kwijt raakt. Dit kan u ook gebeuren! Een eenvoudige manier om er voor te zorgen dat u dit soort waardevolle gegevens niet kwijtraakt is het maken van een goede back-up. Back-up aanbieding: Back-up inclusief externe HardDisk Instellen automatische back-up op 1 computer inclusief externe harddisk * Maxtor 500 gig USB 3.0 van € 95,-  voor  €85,- *zolang de voorraad strekt     Meer aanbiedingen ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Iedere maandag computer APK van € 37.50 voor € 27.50 Studenten laptop actie, iedere woensdag APK € 25.- Een responsive website is al mogelijk vanaf € 399,- Computer halen/brengen buiten openingstijden? Bel gerust. 0575-468589 of Whatsapp 06-28285282 *zolang de voorraad strekt ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Meer aanbiedingen

 • 01 Jan
  Gelukkig Nieuwjaar

  KathZilStudio wenst u een gelukkig nieuwjaar toe. In 2018 kunt u weer bij ons terecht voor reparaties aan uw pc. En natuurlijk voor uw webdesign opdracht. Uw bedrijfsnetwerk is bij ons in goede handen. Ook voor ZZP en MKB. Halen en brengen wanneer u het schikt. Ook in het weekend. Bel voor meer informatie 0575-498589 Meer diensten

 • 15 Aug
  studenten laptop apk

  Studenten laptop APK De meeste studenten beschikken niet over enorm veel geld. Daarom kun je op woensdag bij ons terecht met je laptop voor een Studenten laptop APK. Iedere woensdag Studenten laptop APK voor € 25. Is jou laptop traag, sloom, niet vooruit te branden? Moet je straks weer aan de studie, je werkstukken maken of je foto's bewerken? Wij geven je laptop een APK-tje voor 25 euries, iedere woensdag en alleen op woensdag. Op iedere andere dag betaal je de volledige prijs. Dus wil je dat je laptop straks geen virussen en malware meer heeft, zodat jij en je laptop geoptimaliseerd aan het nieuwe jaar kunnen beginnen? Kom langs of bel Bel ons op 0575-498589 of kom langs. OOk buiten onze openingstijden kun je gerust je laptop komen brengen, laat het ons dan wel even weten. Dat kan ook via social media. Wat zit er in een APK? Lees hier meer over onze aanbiedingen

 • 13 Jun
  ransomeware

  Ransomware en de risico'sU heeft in de media ongetwijfeld gelezen of gehoord over ransomware. Recent is er een grootschalige wereldwijde aanval geweest waarbij tussen twee- en driehonderdduizend computers in ruim 150 landen besmet zijn met het "WanaCry"-virus. Dit virus gijzelt computers door gegevens met zeer sterke encryptiemethoden te versleutelen. Onder de slachtoffers vielen banken, parkeergarages, maar ook ziekenhuizen waardoor opnames, maar zelfs operaties soms niet door konden gaan. Ook kleinere bedrijven en particulieren waren de klos. Deze gijzelingssoftware was slim genoeg om zelfs backups op netwerkschijven te vinden en onbruikbaar te maken. Gelukkig heeft een beveiliger een ingebouwde “kill switch” (dodemansknop) gevonden waarmee de verspreiding kon worden stopgezet. Schade die al is aangericht kan meestal niet ongedaan worden gemaakt zonder hulp van degene die de gegevens heeft versleuteld. Inmiddels is er voor Windows 7 en hoger software beschikbaar om specifiek deze versleuteling ongedaan te maken, maar niet voor oudere versies van Windows. Noodzaak van een goede back-upHet kan echt heel vervelend zijn als u van vele jaren aan digitale foto’s kwijt bent. De geboorte van kinderen, kleinkinderen of vakanties. Foto's die u nooit weer opnieuw kunt maken. Voor bedrijven kan het verlies aan kritieke bedrijfsdata in een uiterste geval het einde van het bedrijf betekenen. Vaak wordt losgeld in de vorm van Bitcoins geëist omdat deze niet traceerbaar is. Dit digitale betaalmiddel kan online gekocht worden in de vorm van een digitale sleutel die kan worden overgedragen. Het vergt dus enige moeite om Bitcoins aan te schaffen om te kunnen betalen. Dit staat los van de vraag of u dit eigenlijk wel moet doen, omdat lang niet zeker is dat u na betaling uw gegevens weer terug krijgt. Veel beveiligingsexperts zijn van mening dat dit soort van digitale afpersing door het gijzelen van computers, of soms zelfs hele computernetwerken, steeds meer voor gaat komen en steeds agressiever wordt. Het is niet een kwestie van “of”, maar van “wanneer” er weer een dergelijke globale aanval plaats vindt. De vraag is dan of deze weer zo snel te stoppen is en hoe groot de schade wordt. De nieuwe generatie ransomware is moeilijk te stoppen. Als er door een aanvaller gebruik wordt gemaakt van een zwakte in Windows of iOS zelf, dan is het niet meer een kwestie van alleen maar “voorzichtig zijn met je e-mail”. Het browsen naar een verkeerde internetsite, het openen van verkeerde filmpje of zelfs het surfen naar een legitieme website met een besmette reclamebanner kan al voldoende zijn. Uw beveiligingssoftware ziet de bedreiging vaak niet eens. Bij beveiliging is voorkomen beter dan genezen. Dat is absoluut waar. Maar in het geval er toch iets door alle beveiligingen heen komt, dan is "damage control", het beperken van de schade, de enige overgebleven optie. Wat betekent dit voor u? U kunt vanalles doen om een dergelijke gijzeling van uw kostbare gegevens te voorkomen, maar soms zijn we afhankelijk van de leverancier van ons besturingssysteem om gaatjes in de beveiliging te dichten. We hebben hier niet altijd invloed op. Waar we wel invloed op hebben is hoe zuinig we met onze gegevens zijn. Hoe maakt u goede backups en waar bewaart u ze zodat anderen er nooit bij kunnen komen? Denk niet "het overkomt mij niet". Ransomware dringt gewoon willekeurig een computer binnen, versleutelt de gegevens en vraagt vervolgens om losgeld. De software die dit doet, doet dit niet gericht. Men weet aan de andere kant niet wat voor u de waarde van uw gegevens is. Men neemt gewoon de gok dat deze voor u voldoende waard is om het losgeld dat ze vragen te betalen. Het is eigenlijk een loterij die je niet wil winnen. U kunt van alles doen om te zorgen dat inbrekers niet in uw winkel komen, maar voor het geval ze toch binnen komen zorgt u dat de kassa leeg is en dat het geld in een kluis op een andere locatie ligt. Dit geldt ook voor backups, het digitale kapitaal van uw bedrijf. Zorg dat deze in een (digitale) kluis op een andere locatie ligt waar u niet zomaar bij kunt. KathZilStudio kan u hierbij adviseren en uw backup mechanisme zo voor u inrichten dat men er niet bij kan en u in het uiterste geval zelf uw gegevens weer kunt herstellen.

Contact

y​  Bel ons nu:
0575-498589

AanbiedingenSSD Zutphen

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en
ga door naar onze aanbiedingen!